90 jaar Van Landschoot

In september 2015 vierde de Maldegemse matrassenfabrikant Van Landschoot haar negentigste verjaardag. Een feestelijk jubileum dat het bedrijf niet ongemerkt voorbij laat gaan.

Van Landschoot lanceerde onder andere een handgemaakte, ‘back to the roots’ collectie om de verjaardag te vieren.

Van Landschoot werd in 1925 gesticht en is tot op vandaag een familiebedrijf. Zaakvoerder Luc De Coninck is de derde generatie en staat al 36 jaar aan het roer van de firma aan de Aalterbaan. Is 90 jaar oud voor een familiebedrijf? “Er is heel veel veranderd sinds ik mijn eerste stappen in de fabriek zette, dat klopt”, aldus Luc. “Onze infrastructuur werd enkele keren grondig gemoderniseerd, we hebben sinds een aantal jaren een productie-unit in het buitenland, en onze verkoop gaat over de grenzen heen. We zitten niet stil en proberen voortrekker te zijn in de sector. Zo bleven we groeien en kunnen we vandaag 90 kaarsjes uitblazen.”

Op naar de 100
Een laatste mijlpaal voor we kunnen spreken van ‘een eeuw Van Landschoot’, dus daar hoort feestgedruis bij. Eerder dit jaar werd een handgemaakte collectie gelanceerd, een knipoog naar de begindagen van het bedrijf. De matrassenlijn werd ‘Tradition’ gedoopt.

Momenteel werken er op het hoofdkantoor van Van Landschoot in Maldegem zo’n 90 personen. Er wordt continu geïnvesteerd om een rooskleurige toekomst te bewerkstelligen. Ook bij de honderdste verjaardag zal het bedrijf nog in familiehanden zijn: de twee kinderen van Luc staan klaar om binnen enkele jaren als vierde generatie Van Landschoot te runnen.

1O5A0330
1O5A0347
1O5A0364
1O5A0373
1O5A0399
1O5A0432

Volg ons

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg ons op social media!

Volg ons

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg ons op social media!