Skip to main content

Veer

De veer, deze kan een bonnellveer zijn, een pocketveer, een hoog-laagveer, een micropocketveer of een twin-spring. Ontdek hieronder bij matraskern de uitleg van elke veer.

Schuim

Het schuim, ofwel bovenop een veer gebruikt als afdeklaag, ofwel als volle schuimkern. Ontdek de schuimvarianten bij het puntje matraskern.

Hoes

De hoes kan jouw comfort mee bepalen als die doorstikt is met mousse. Ontdek hieronder alle specificaties die onze hoezen kunnen hebben.

Hoe koop ik de juiste matras?

Je koopt niet elke dag een nieuwe matras, dus doe je er goed aan je grondig te informeren vooraleer een exemplaar in huis te halen. Een nieuwe matras kopen? Met onze tips lig je er niet wakker van.

Matraskern

Het begint bij de kern: het hart van je matras bepaalt hoe jij slaapt. Maak voor jezelf uit wat je precies wil: hard of zacht slapen, warm of koud, allergievrij, … 

Polyether

Een polyethermatras bevat een kern van polyetherschuim. Dat is een stevige kunststof die al járen op de markt is. Een ‘gouwe ouwe’ dus, die u verzekert van een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Verkiest u een harde matras? Dan is polyether uw ding! Want door haar gesloten celstructuur is een polyethermatras niet zo veerkrachtig. Goed om te weten: polyetherschuim bevat lucht. Hoe minder lucht, hoe hoger de schuimdensiteit en hoe steviger de matras.

Hybride Koudschuim

De nieuwe hybride koudschuimen combineren de duurzaamheid van het gouwe ouwe polyether (PU) met het verhoogde comfort van traditioneel koudschuim (HR). Het resultaat is een high resilient schuim met open celstructuur en een uitstekende ventilatie, dat zeer resistent is tegen vocht en transpiratie.

Uit kwaliteitstesten is gebleken dat Hybride koudschuim tot 3 keer resistenter is tegen transpriratievocht dan gewoon koudschuim!

Hybride koudschuim biedt dus een aangenaam comfort en optimale aanpassing aan de lichaamscontouren, bovendien kent het een langere levensduur en zal het minder gevoelig zijn voor klachten van kuilvorming.

 

Latex

Een latexmatras is gemaakt met melksap van de rubberboom. Meestal is de matraskern een mix van natuurlijk en synthetisch rubber. Zó veerkrachtig, dat u erop slaapt als een roos.

Wie rubber zegt, denkt: rekbaar en veerkrachtig. Gouden eigenschappen voor een matras! Want het materiaal biedt veel ondersteuning, goed voor een uitstekende slaapergonomie. Personen met gewrichtsklachten vinden hierin meestal hun heil.

De natuurlatex van Van Landschoot is afkomstig van het rubber van Hevea Brasiliensis, een boom die u in groten getale vindt in Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië. Al het rubber komt van erkende plantages en wordt uitgebreid gecontroleerd voor het in productie gaat.

Visco & HR Gel

Een visco of traagschuimmatras bevat elastisch polyetherschuim. Waarom ’traag’? Omdat het materiaal temperatuurgevoelig is en zich zo langzaam aanpast aan uw lichaamsvormen.

Vlijt u zich neer? Dan ontstaat de meeste wrijving – en dus warmte – op ‘uitstekende’ delen zoals uw schouders en heupen. Door het temperatuurgevoelige schuim wordt uw matras op die plaatsen extra elastisch. Net alsof u in een passende mal slaapt. Dat voelt erg comfortabel én is gezond: uw spieren blijven soepel en uw huid is goed doorbloed.

HR gel zorgt ervoor dat de matras zich volledig aan uw lichaam aanpast.

Bonnellveer

Een matras met Bonnell-vering zit vol ijzeren veren. Die zijn onderling verbonden door spiraaltjes. Bonnell-vering is al jaren een vaste waarde in de matraswereld. En niet voor niets.

Een Bonnell-matras heeft een goede veerkracht, uiteraard. Hoe meer druk u erop uitoefent, hoe meer weerstand ze biedt. Deze matras heeft trouwens geen specifieke zones die zich extra aanpassen. U ligt dus eerder op een egaal vlak, dan in een vorm. Ideaal voor wie houdt van een stevige ondergrond.

Pocketveer

Een pocketveringmatras zit vol stalen veertjes. Elk exemplaar is gehuld in een zakje – pocket in het Engels. Boven op die veren komt een afdeklaag in bijvoorbeeld latex, koud- of traagschuim. U ligt er lekker comfortabel en lang op.

Alle veertjes zetten zich naar de vorm van uw lichaam. Dat lukt omdat ze – in hun eigen zakje – onafhankelijk bewegen. Zo past de matras zich perfect aan uw lichaamsvorm aan. Hoe meer veertjes per vierkante meter, hoe beter uw gewicht wordt verdeeld. Bovendien zorgt pocketvering met 5 of 7 comfortzones voor hardere en zachtere zones die elk op een specifiek lichaamsdeel zijn afgestemd. Deze zones zorgen voor een nog betere lichaamsondersteuning zodat zowel rug-als zijslapers een rechte wervelkolom behouden tijdens het slapen.

Hoog-laag pocketveer

Het hoog-laag pocketveersysteem is een uniek Van Landschoot-concept. Door de afwisseling van hoge en lage veren krijgt de matras een actieve functie: waar ze lichte druk van je lichaam waarneemt, doen de hoge veren hun ondersteunende werk. Bij zwaardere drukpunten worden de lage, stevigere veren geactiveerd. Je lichaam geniet dus de hele nacht, in elke positie van compenserende ondersteuning. En dat voel je ’s ochtends!

Een bijkomende troef: een hoog-laag pocketmatras gaat langer mee! De matraskern wordt omringd door een kader van bandstaal die de hoog-laagspiralen mooi op hun plek houdt, ook op delicate zones zoals de rand van je bed. Dit gaat slijtage en veranderingen in de interne opbouw van je matras tegen. Zo geniet jij langer van je aankoop!

Twin-Spring

De Twin-Spring pocketveerkern bestaat uit een laag grote en een laag kleinere pocketveren die op elkaar worden verlijmd. De bovenste laag met kleinere veren zorgt voor een soepel ligcomfort, terwijl de onderste laag met grote veren voor een stevigere basis zorgt. Door deze combinatie krijgt het lichaam niet enkel de meest optimale ondersteuning, maar voelt het ook zalig aan om neer te vlijen op uw matras. Een echte gouden combinatie!

Hoezen

Een hoes maakt jouw matras helemaal af. Ontdek hieronder alle mogelijke specificaties van onze matrashoezen.

Oeko-Tex 100

Alle stoffen van Van Landschoot dragen het label OEKO-TEX 100. Ze beantwoorden dus aan de strengste gezondheidsnormen. Het label garandeert dat een product geen schadelijke stoffen bevat die een gevaar voor uw gezondheid zouden vormen.

Tencel

De Tencel-vezels absorberen en verspreiden vocht moeiteloos. Koel in de zomer en warm in de winter. De vezels van de eucalyptusboom zijn fijn en zijdezacht en 100% natuurlijk. Geen chemische stoffen, dus ook geen huidirritatie. De vezels zijn biologisch afbreekbaar. En het productieproces spaart het milieu, bijvoorbeeld door waterverbruik te beperken.

Sanitized

Dankzij de hygiënebehandeling krijgen bacteriën en huisstofmijt het moeilijk. Goed voor een nette, comfortabele en duurzame matras. De Sanitized-behandeling vermijdt dat bacteriën en huisstofmijt schade aanbrengen aan uw matras.

Anti-bedbug (ABB)

Bedwantsen zijn parasitaire insecten die zich meestal in en rond het bed bevinden. De ABB behandeling is levenslang werkzaam tegen bedwantsen. De ABB tijken zijn bovendien brandvertragend en voldoen aan de norm EN 597 – 2 (match test).

Ice-Touch

De Ice-Touch tijk past het microklimaat van je huid aan en zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt of opwarmt op het juiste moment. Als je huid het te warm krijgt, wordt de overtollige warmte opgenomen door de matrastijk. Als je huid weer afkoelt zal de Ice-Touch tijk de opgeslagen warmte weer afgeven.

Purest

De Purest hoezen stoppen de groei van bacteriën en schimmels. Purest zorgt voor een verbeterde vochtopname en een versnelde verspreiding van het vocht over een grotere oppervlakte van de matras.

Ook biedt Purest een optimale bescherming tegen huisstofmijt en micro-organismen en creëert een omgeving die hun ontwikkeling tegengaat en is dus ideaal voor mensen met een allergie. De matrasstof wordt extra behandeld met PASSERELLE®.

Deze coating verbetert het absorptievermogen, bevordert de droogtijd en de evacuatie van vocht. De bovenste laag van de comfortlaag bestaat uit CLIMAWATT®, specifiek ontworpen om het transport van vocht te verbeteren.

Matrassen

Well-being label
De zachte vezels in deze hoes zijn van nature zacht en beschermen tegen huisstofmijt en micro-organismen.

Comfort Label
Voor deze matras zijn alleen hoogwaardige producten gebruikt om uw slaapkwaliteit te verbeteren.

Zenzz
Luxe matrassen die gebruik maken van de twin-spring veer in combinatie met een ingewerkte topper.

DREAMER

KERN
✔ 13 cm koudschuim
✔ Densiteit: 30 kg/m³
✔ 1 comfortzone

HOES
✔ Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Oeko-Tex

DORIS

KERN
✔ Bonnellveer, 116 veren/m²
✔ Afdeklaag: 2,5 cm polyether
✔  Densiteit: 30 kg/m³
✔ 1 comfortzone

BEZUG
✔ Niet afneembaar
✔ Handgrepen
✔ Oeko-Tex

ORTOREST

KERN
✔ 17 cm hybride koudschuim
✔ Densiteit: 35 kg/m³
✔ 7 comfortzones
✔ 2-dimensionale insnijding

HOES
✔ Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Handgrepen
✔ Oeko-Tex
✔ ABB mits meerprijs

ETOILE

KERN
✔ Pocketveer, 360 veren/m²
✔ Afdeklaag: 2,5 cm polyether
✔ Densiteit: 30 kg/m³
✔ 7 comfortzones

HOES
✔ Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Handgrepen
✔ Oeko-Tex
✔ ABB mits meerprijs

ECLIPSE FULL HYBRIDE

KERN
✔ 18 cm hybride koudschuim
✔ Densiteit: 40 kg/m³
✔ 7 comfortzones
✔ 2-dimensionale insnijding
✔ Extra: tricot binnenhoes

HOES
✔ Afneembaar & wasbaar op 60 °C
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex
✔ Purest

ECLIPSE POCKET HYBRIDE

KERN
✔ Pocketveer, 360 veren/m²
✔ Afdeklaag: 3 cm hybride koudschuim
✔ Densiteit: 35 kg/m³
✔ 7 comfortzones
✔ Extra: tricot binnenhoes

HOES
✔ Afneembaar & wasbaar op 60 °C
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex
✔ Purest

ECLIPSE POCKET LATEX

KERN
✔ Pocketveer, 360 veren/m²
✔ Afdeklaag: 3 cm latex
✔ Densiteit: 72 kg/m³
✔ 7 comfortzones
✔ Extra: tricot binnenhoes

HOES
✔ Afneembaar & wasbaar op 60 °C
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex
✔ Purest

ECLIPSE POCKET HR GEL

KERN
 Pocketveer, 360 veren/m²
 Afdeklaag: 3 cm HR gel
 Densiteit: 50 kg/m³
 7 comfortzones
 Extra: tricot binnenhoes

HOES
 Afneembaar & wasbaar op 60 °C
 3D ventilatie border
 Oeko-Tex
 Purest

NOVIFLEX

KERN
 18 cm hybride koudschuim
 Densiteit: 50 kg/m³
 7 comfortzones
 2-dimensionale insnijding
 Extra: tricot binnenhoes

HOES
Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Handgrepen
✔ Oeko-Tex
Tencel
✔ Sanitized behandeling

MEDICAPLUS

KERN
 Pocketveer, 360 veren/m²
 Afdeklaag: 3 cm hybride koudschuim
 Densiteit: 40 kg/m³
 7 comfortzones
 Extra: tricot binnenhoes

HOES
 Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Handgrepen
✔ Oeko-Tex
✔ 
Tencel
✔ Sanitized behandeling

RELAXA

KERN
20 cm hybride koudschuim
 Densiteit: 50 kg/m³
 7 comfortzones
3-dimensionale insnijding
 Extra: tricot binnenhoes

HOES
 Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Handgrepen
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex

✔ Purest

SUPERQUEEN HYBRIDE

KERN
Pocketveer, 360 veren/m²
✔ 4 cm hybride koudschuim
 Densiteit: 50 kg/m³
 7 comfortzones
 Extra: tricot binnenhoes

HOES
 Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Handgrepen
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex

✔ Purest

SUPERQUEEN PULSE

KERN
 Pocketveer, 360 veren/m²
✔ 4 cm pulse latex
 Densiteit: 72 kg/m³
 7 comfortzones
 Extra: tricot binnenhoes

HOES
 Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Handgrepen
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex

✔ Purest

SUPERQUEEN HR GEL

KERN
 Pocketveer, 360 veren/m²
✔ 4 cm pulse HR gel
 Densiteit: 50 kg/m³
 7 comfortzones
 Extra: tricot binnenhoes

HOES
 Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Handgrepen
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex

✔ Purest

SOLAR

KERN
 Pocketveer, 360 veren/m²
✔ Afdeklaag: 5 cm visco
 Densiteit: 50 kg/m³
 7 comfortzones
 Extra: tricot binnenhoes, drukverdeler

HOES
 Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Handgrepen
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex

✔ Tencel

CARAT

KERN
 18 cm hybride koudschuim
 Densiteit: 50 kg/m³
 7 comfortzones
 2-dimensionale insnijding
 Extra: tricot binnenhoes

HOES
 Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
Handgrepen
 3D ventilatie border
 Oeko-Tex
Soft-touch doorstikte hoes

VIRGO

KERN
Hoog-laag pocketveer met bandstaal, 450 veren/m²
✔ Afdeklaag: 3 cm hybride koudschuim
 Densiteit: 40 kg/m³
 7 comfortzones
 2-dimensionale insnijding
 Extra: tricot binnenhoes

HOES
 Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
Handgrepen
 3D ventilatie border
 Oeko-Tex
Soft-touch doorstikte hoes

OLIVIA PULSE

KERN
Pocketveer, 360 veren/m²
 Afdeklaag: 4 cm pulse latex
 Densiteit: 72 kg/m³
 7 comfortzones
 Extra: tricot binnenhoes

HOES
 Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
 Handgrepen
 Oeko-Tex
 Tencel
 Sanitized behandeling
 Soft-touch doorstikte hoes

DUALFOAM HR

KERN
14 cm hybride koudschuim
✔ Afdeklaag: 4 cm Soft Dualfoam,
      + 4 cm Hydrophilic Dualfoam
✔ Densiteit: 35 kg/m³, 40 kg/m³
✔ 7 comfortzones
✔ 2-dimensionale insnijding

HOES
Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 30 °C
✔ Handgrepen
✔ 3D ventilatie border
Oeko-Tex
✔ Tencel

DUALFOAM POCKET

KERN
✔Hoog-laag pocketveer met bandstaal, 450 veren/m²
✔ Afdeklaag: 4 cm Soft Dualfoam,
      + 4 cm Hydrophilic Dualfoam
✔ Densiteit: 35 kg/m³, 40 kg/m³
✔ 7 comfortzones
✔ 2-dimensionale insnijding

HOES
Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 30 °C
✔ Handgrepen
✔ 3D ventilatie border
Oeko-Tex
✔ Tencel

ERGO SENSE MEDICA SENSE

KERN
18 cm hybride koudschuim
✔ Densiteit: 50 kg/m³
✔ 7 comfortzones

✔ 2-dimensionale insnijding

HOES
Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
✔ Handgrepen
✔ Verluchtingsringen
Oeko-Tex
✔ Éen zijde Ice-touch

ERGO SENSE CLASSIC

KERN
Pocketveer, 360 veren/m²
✔ Afdeklaag: 3 cm hybride koudschuim
✔ Densiteit: 40 kg/m³
✔ 7 comfortzones

HOES
Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
✔ Handgrepen
✔ Verluchtingsringen
Oeko-Tex
✔ Éen zijde Ice-touch

ERGO SENSE DUO COMFORT

KERN
Pocketveer, 360 veren/m²
✔ Afdeklaag: 3 cm hybride koudschuim, 3 cm visco
✔ Densiteit: 40 kg/m³, 50 kg/m³
✔ 7 comfortzones

HOES
Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
✔ Handgrepen
✔ Verluchtingsringen
Oeko-Tex
✔ Éen zijde Ice-touch

ERGO SENSE PARTNER

KERN
Hoog-laag pocketveer, 450 veren/m²
✔ Afdeklaag: 3 cm hybride koudschuim, 3 cm visco
✔ Densiteit: 40 kg/m³, 50 kg/m³
✔ 7 comfortzones

HOES
Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
✔ Handgrepen
✔ Verluchtingsringen
Oeko-Tex
✔ Éen zijde Ice-touch

AURORA

KERN
 Hoog-laag pocketveer met bandstaal, 450 veren/m²
Afdeklaag: 4 cm latex
 Densiteit: 72 kg/m³
 7 comfortzones

HOES
 Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
 Handgrepen
 Verluchtingsringen
 Oeko-Tex
 Soft-touch doorstikte hoes

AUDREY

KERN
 Hoog-laag pocketveer met bandstaal, 450 veren/m²
Afdeklaag: 4 cm koudschuim
 Densiteit: 50 kg/m³
 7 comfortzones

HOES
 Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
 Handgrepen
 Verluchtingsringen
 Oeko-Tex
 Soft-touch doorstikte hoes

APHRODITE

KERN
20 cm hybride koudschuim
 Densiteit: 50 kg/m³
✔ 3-dimensionele insnijding

 7 comfortzones

HOES
 Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
 Handgrepen
 Verluchtingsringen
 Oeko-Tex
 Soft-touch doorstikte hoes


Toppers

UTOPIA HYBRIDE

KERN
4 cm hybride koudschuim
 Densiteit: 35 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex
✔ Purest

UTOPIA VISCO

KERN
4 cm visco
 Densiteit: 50 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex
✔ Purest

UTOPIA LATEX

KERN
4 cm latex
 Densiteit: 72 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex
✔ Purest

UTOPIA HR GEL

KERN
4 cm HR Gel
 Densiteit: 50 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ 3D ventilatie border
✔ Oeko-Tex
✔ Purest

COMFORTA HR

KERN
5 cm hybride koudschuim
 Densiteit: 40 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
✔ 3D ventilatie border
✔ Zomer- en winterzijde
✔ Oeko-Tex
✔ Soft-touch doorstikte hoes

COMFORTA VISCO

KERN
5 cm visco
 Densiteit: 50 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
✔ 3D ventilatie border
✔ Zomer- en winterzijde
✔ Oeko-Tex
✔ Soft-touch doorstikte hoes

COMFORTA LATEX

KERN
5 cm natuurlatex
 Densiteit: 72 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
✔ 3D ventilatie border
✔ Zomer- en winterzijde
✔ Oeko-Tex
✔ Soft-touch doorstikte hoes

COMFORTA HR GEL

KERN
5 cm HR gel
 Densiteit: 50 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Afneembaar, deelbaar en professioneel reinigbaar
✔ 3D ventilatie border
✔ Zomer- en winterzijde
✔ Oeko-Tex
✔ Soft-touch doorstikte hoes

DUALFOAM

KERN
4 cm Soft Dualfoam  
+ 4 cm Hydrophilic Dualfoam

 Densiteit: 35 kg/m³, 40 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Afneembaar, deelbaar en wasbaar op 60 °C
✔ Anti-slip onderzijde
✔ Oeko-Tex
✔ Tencel

TWIN-TOPPER HR

KERN
 5 cm hybride koudschuim
 Densiteit: 50 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Hoes niet afneembaar
✔ Zomer- en winterzijde
✔ Oeko-Tex
✔ Soft-touch doorstikte hoes

TWIN-TOPPER LATEX

KERN
5 cm latex
 Densiteit: 72 kg/m³
 1 comfortzone

HOES
Hoes niet afneembaar
✔ Zomer- en winterzijde
✔ Oeko-Tex
✔ Soft-touch doorstikte hoes