Skip to main content
OUR STORY
We Love What We Do

Geluk komt tijdens je slaap. Daar zijn wij, bij Van Landschoot, zeker van. Net daarom zorgen we voor nachtrust van de bovenste plank.

Sinds 1925 is Van Landschoot een hecht familiebedrijf dat op ambachtelijke wijze kwalitatieve producten maakt in zijn Belgische atelier. Ons artisanaal vakmanschap berust op meer dan 90 jaar kennis over én passie voor optimaal slapen in hét beste bed.

We zijn de vierde generatie die van slaapcomfort ons vakmanschap hebben gemaakt.

Het prille begin: Willem Van Landschoot start in Maldegem een bedrijfje op dat wol, stoffen en koord levert voor de productie van wollen matrassen.

Tijdens WO II moet Willem noodgedwongen zijn activiteiten stopzetten. Maar hij zit niet stil en laat al snel opnieuw van zich horen. Kennis over de grondstoffen had hij al, zijn knowhow over technieken en vullingen groeide gestaag. Vanaf 1945 start hij met het produceren van eigen matrassen. De matrassenfabriek was geboren!

Tijd voor de tweede generatie. Simona, de dochter van Willem, stapt samen met haar echtgenoot Etienne De Coninck in het bedrijf. Zij zetten verder in op de productie van wollen matrassen en onder hun leiding groeit Van Landschoot uit tot een referentie in de branche.

De kleinzonen van Willem, de twee zonen van Simona en Etienne, komen op het toneel. Onder de leiding van Luc en Guy De Coninck maakt de wollen vulling beetje bij beetje plaats voor een polyether matras. Niet veel later introduceren ze ook de pocketveer.


De vierde generatie stapt aan boord: Rowany en Dennis De Coninck, de kinderen van Luc, zetten hun schouders mee onder het bedrijf. Van Landschoot is een sterk bedrijf dat blijft innoveren en vooruitstreven. Dankzij een aantal investeringen krijgen het hoofdkantoor en de bijhorende productiehallen een grondige facelift, zodat Van Landschoot opnieuw een van de modernste productie-units uit de sector is. Het familiebedrijf garandeert al bijna 100 jaar kwalitatief slaapcomfort, en is niet van plan daar snel mee op te houden.

Best Quality &
100 % Belgian

Belgische kwaliteitsproducten.

Authentic Tradition

About Us

Quality Is the Best Recipe

Onze dealers kiezen voor Van Landschoot omdat…

Familiebedrijf

Sinds 1925 is Van Landschoot een hecht familiebedrijf dat op ambachtelijke wijze kwalitatieve producten maakt in zijn Belgische atelier. Ons artisanaal vakmanschap berust op bijna 100 jaar kennis over én passie voor optimaal slapen in hét beste bed.

Made with care in Belgium

Elk Van Landschoot product draagt een Made in Belgium-label. In ons Belgisch atelier ontwikkelen we premium producten voor een vijfsterren slaapcomfort, voorzien van de meest innovatieve technologieën.

Snelle levertermijnen

Matrassen, lattenbodems en boxsprings worden gemiddeld binnen de 15 werkdagen geleverd. We ontwikkelen veel grondstoffen zelf en kunnen dus makkelijk de switch maken tussen meerdere bestellingen.

Oplossingsgericht

Je bent dealer en zit met een technische of aankoopvraag? De medewerkers van onze commerciële binnendienst beantwoorden ze snel en professioneel. Via onze e-shop volg je je order bovendien op de voet.

Eigen transportservice

Al onze transporten worden verzorgd door ons eigen wagenpark van meer dan 15 voertuigen welke de producten brengen tot bij al onze dealers. Onze chauffeurs dragen onze dealers. Onze chauffeurs dragen onze kwaliteits- en servicenormen hoog in het vaandel. Ze zijn niet enkel hoffelijke bestuurders, maar ook productiespecialisten.

Interne marketingafdeling

Ons eigen design- en marketingteam – uniek in de branche! – zet onze matrassen, boxpsring en toebehoren in de kijker aan de hand van taylormade ontwerpen en campagnes.

Online je bed opmaken

Van Landschoot is een one-stop slaapshop. Je vindt je matras, hoofdkussen en boxspring of lattenbodem op één en hetzelfde adres. Via onze gloednieuwe en exclusieve configurator stel je de ideale en mooiste slaapcombinatie digitaal samen.